top of page
PORTADACELLER2.jpg

SOTA LA TRAMUNTANA

La influència de la Tramuntana en els vins de l'Empordà és fonamental. Aquest vent del nord crea un microclima ideal, amb la seva frescor i sequedat que neteja l'aire i regula les temperatures. Això resulta en vinyes saludables i raïms madurs amb sabors i aromes complexos. La Tramuntana també contribueix a una amplitud tèrmica diària, afavorint una maduració equilibrada. Aquest vent essencial afegeix una dimensió única al terroir de l'Empordà, permetent la producció de vins distingits que reflecteixen el paisatge i el clima de la regió.

EL CELLER

Mas Oller es troba en una ubicació privilegiada entre el mar i la muntanya, influït pel vent del nord, la tramuntana, i una diversitat de sòls que inclouen argila, sorra i pissarra. Aquest projecte uneix conceptual i geogràficament Catalunya nord, l'Empordà i el Llenguadoc, produint vins expressius i frescos. La finca compta amb 17 hectàrees de vinya en producció, amb varietats negres com Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon, i blanques com Picapoll i Malvasia. Els ceps envolten la casa i el raïm es selecciona manualment a la vinya i després al celler. Tots els mosts experimenten una maceració en fred per aconseguir la màxima expressió d'aroma i color. La filosofia de Mas Oller es centra en recuperar la tradició vinícola de l'Empordà amb una interpretació moderna del vi.

+barriques-copia.jpg
historia.jpg

HISTÒRIA

Mas Oller és una finca històrica situada a la comarca del Petit Empordà, a la zona vinícola legendaria de l'Empordà, on la cultura de la vinya i del vi va ser introduïda pels grecs al voltant del 600 aC. La finca es troba al municipi de Torrent, amb vistes impressionants a les Illes Medes i les muralles de Pals, i està envoltada de terres que s'estenen al voltant d'una masia del segle XVII. En el passat, la finca va experimentar canvis significatius, com l'arrencada de vinyes i oliveres als anys 50 per donar pas al monocultiu de cereals i la ramaderia extensiva. No obstant això, es van conservar les antigues alzines sureres, destinades a la producció dels prestigiosos taps de la comarca.

Des de la dècada de 1970, la finca ha estat propietat de la família Esteva. Al 2000, Carlos Esteva, propietari de la reconeguda bodega Can Ráfols dels Caus, va decidir rescatar la finca familiar de l'oblit. Va reconstruir la masia amb cura i va ubicar el celler a l'antiga vaqueria. A més, va decidir replantar les vinyes en el que alguna vegada va ser considerada la millor finca vinícola de Pals, amb l'objectiu de produir vins de qualitat, respectant la tradició empordanesa però innovant en diversos aspectes, des del cultiu de la vinya fins a la vinificació. Inicialment, els primers vins produïts per les ceps joves es van vendre localment. Amb el temps, les vinyes han madurat prou com per produir la concentració de fruita desitjada. En l'actualitat, Mas Oller s'ha convertit en una celler de referència a la Denominació d'Origen Empordà, amb vins que reflecteixen una filosofia que busca la singularitat i l'expressió del terrer d'on provenen. Amb quasi 400 anys d'història, Mas Oller és un testimoni viu del llegat vinícola de la regió i la seva capacitat per adaptar-se i prosperar amb el temps.

vinya.jpg
bottom of page